Juni 2018 Toerisme Ravenstein

4 Mei t/m zondag 17 juni 'Les Quatre Bras'. Expositie in het raadhuis.
Frans van Mensfoort, Nicole van Opstal, Els Ricchardsson-Oomen, en Martien Pennings worden geïnspireerd door de menselijke figuur. Hun gedeelde passie maakte hen schildervrienden. Zij schilderen naar model, portretten en naakten.
Carla Hinnen exposeert in de vitrines met objecten van lood en ceramiek.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 2 juni, 13.00 uur Onthulling beeld in Huisseling.
Op de hoek Hamstraat/Grotestraat wordt een beeld onthuld door de Klankbord Groep Huisseling. Het beeld is gemaakt door de kunstenares Riet Koel-Hemmer en komt op de plaats waar vroeger het beeld van een voetballende jongen heeft gestaan.

Zaterdag/zondag 2/3 juni. Spons Jeugdtheater Ravenstein.
De twee jeu?gd- & jongeren groepen van Ravenstein en Herpen repeteren wekelijks met toneel, zang en dans. Ook dit jaar komen we met spetterende voorstellingen. Ravenstein (leeftijd 6-12 jaar) speelt:
Sprookjes bestaan die? op zaterdag 2 juni om 14.30 uur en zondag 3 juni om 12.30 uur
Een grote musical waarin alle sprookjes in de war zijn. Een voorstelling voor jong en oud!
Herpen (leeftijd 12-16 jaar) speelt een eigen geschreven 'horror' verhaal:
Blijf je slapen? zaterdag 2 juni om 19.30 uur en zondag 3 juni om 16.00 uur
Een groepje vriendinnen gaat samen op reis. Ze komen in hotel Gruweligheid en wat daar allemaal gebeurt is wel heel vreemd...
Locatie: Dorpshuis 't Slotje in Herpen.
Kaartverkoop: De kaartjes kosten € 7.00 per stuk incl. consumptie en zijn te koop bij Ad van den Oever in Herpen en bij 't Postkantoor Ravenstein.
Of op de website www.jeugdtheaterspons.nl
Informatie: jeugdtheaterspons@outlook.com

Expositie 8, 9 en 10 juni in de Garnizoenskerk. Gemengde technieken van kunstenaars Marianne Buijs-Preijde en Joost van der Steen.
Opening op zaterdag 9 juni om 15.00 uur met een Tempeldans door Dance Company Madhoerie., dit is een Indiaas dansgezelschap uit Suriname en Nederland met een groot repertoire op het gebied van Indiase en Cross-over dansstijlen, onder andere Bharata Natyam, Volksdansen, Contemporary en Bollywood Filmdansen. Het gezelschap treedt met groot enthousiasme op zowel in het binnenland als in het buitenland.
De kerk is op de expositiedagen open van 11 tot 17 uur en vrij toegankelijk.
www.cultuurravenstein.nl

10 juni Rozendag Tuinen van Demen
Ruim 1000 rozen die overdadig bloeien.
Alles gaat over rozen. Rozenbrocante, rozenbogen, rozenijs, rozenmest, rozentheemutsen, rozen te koop enz.
Open van 11.00 - 17.00 u, entree € 4,50.
Info: www.detuinenindemen.nl

Zondag 10 juni, wandeling in Herperduin.
Start om 10.30 uur bij restaurant de Kriekeput.
Annemargriet Lok en Annemieke Meerman, gastvrouwen in de bossen van Oss, geven al wandelend uitleg over de laatste ontwikkelingen en de werkzaamheden ten zuiden van het Ganzenven. Ze lopen ongeveer vijf kilometer door bos, over de zandvlakte, langs het ven en over de hei. Deelname is gratis.

Zomeravondconcert van Fanfare St. Hubertus in Herpen op woensdagavond 13 juni.
Aanvang 19.30 u, locatie Dienstencentrum Maasland.
Na afloop barbecue. Entree gratis.

Zaterdag 16 juni 13-heuvelentocht op de fiets.
Organisatie TWC Het Stalen Ros. Afstanden 80, 110, 125 en 175 km. Start bij Het Veerhuis tussen 7.30 en 10.00 u.
Info: www.13heuvelentocht.nl

Zondag 17 juni 15.30 u. De nieuwe MUZIEK THEATER COMPAGNIE 'Onder de appelboom'. Muzikale voorstelling in de Garnizoenskerk in Ravenstein.
Hugo Naessens, gerespecteerd countertenor en meesterlijk verteller verovert u met een even turbulent als fijnbesnaard verhaal in onvervalst muzikaal theater.
Componist/pianist Paul Gelsing en klarinettist Angela Kreeftmeijer begeleiden hem met liefde in zijn komische zoektocht. De regie is in handen van Wim Wijnakker.

Zondag 17 juni in de Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1), aanvang 15.30 uur.
Toegang 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Vriendenpas geldig.
Reserveringen via: secretariscultuurravenstein@gmail.com
Info: www.cultuurravenstein.nl

Raadhuis Ravenstein van 23 juni t/m 29 juli 2018. 'Verbeelding in het landschap' expositie leerlingen Beppie Lotterman in het Raadhuis in Ravenstein.
De cursisten die exposeren zijn: Francie Verschuren, Ine Wolsing, Dianne Böckel, Diana Nieuwenhuis, Hans Hoefnagel, Leny Brukx, Elly Broers, Tineke Glorie, Clara Netten, Noud van Tilborg en Carola de Jong.
Open van 10.00 - 16.30 u.
info: beppielotterman@exto.nl

Zaterdag/zondag 23/24 juni St. Jansviering in Neerlangel.
Zaterdag 23 juni, 19.30 u plechtig lof in het kerkje.
Zondag 24 juni 10.30 u Heilige Mis op het kerkplein onder de oude eiken. Na de mis vogelschieten door het St. Jansgilde, ook toegankelijk voor het publiek.
Muzikale opluistering door Fanfare Jong Leven uit Macharen.
Info: r.a.m.p.@home.nl

Muziek: Open podium is op zondag 24 juni aanvang 11.00 uur in dorpshuis t'Slotje in Herpen.
Georganiseerd door muziekvereniging St Hubertus, optredens op o.a. cornet, slagwerk, piano gitaar.
Wil jij ook optreden geef je dan op bij Kees van Vliet via email vlietvankees@home.nl

Kermis in Herpen. Zaterdag 23 juni - dinsdag 26 juni.

Zaterdag/zondag 23/24 juni Expositie in het kerkje in Dieden.
Rietje de Bijl, Marianne van Zeeventer en Elly Strang exposeren hun werk dat geïnspireerd is door de natuur.
Opening 23 juni 14.00 u. Het kerkje is geopend op beide dagen van 13.00 - 17.00 uur.

Voor alle informatie over Stadswandelingen, de Molen, het Leerlooiershuisje, De Tuinen in Demen, Atelier Creapoelka e.a., kijk op de website van het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein, www.toerismeravenstein.nl onder het hoofdje Evenementenkalender.

Het is mogelijk dat er tussentijds wijzigingen zijn opgetreden. Kijk daarom altijd eerst even naar de betreffende website

Komende vergaderingen

26-06-2018 : Openbare vergadering
18-09-2018 : Openbare vergadering