Nieuws

Thema avond: Hoe kom ik de winter door

Een thema avond met tips en adviezen van een energie coach over hoe om te gaan met energie in deze komende wintermaanden.

Locatie: dorpshuis ’t Slotje, Herpen
Wanneer: dinsdag 29 november 2022
Aanvang: 20.00 uur

Energie besparen? Dan moet je weten wat je gebruikt.

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Daarom zien we steeds meer terug dat mensen willen besparen op de energierekening. Maar hoe doe je dat?

Begin bij het begin: je energierekening

Daarom komt deze informatie naar je toe. 

We beginnen bij het begin. Wat staat er nou eigenlijk op je energierekening? Waar betaal je voor? Wat is een kWh? En wat zijn de m3 die misschien wel op je rekening staan? En wat kun je wel veranderen en wat niet.

En kun je dan energie besparen?

Als we begrijpen waaruit de rekening bestaat, gaan we besparen. Waar zitten jouw grote energieslurpers? En hoe pak je die aan? Kun je vanaf morgen iets veranderen in je gedrag? Of hebben tochtstrips voor jou misschien meer zin? Tot slot hebben we het kort over de grotere maatregelen zoals isoleren.

Lees jouw energierekening

Vind jij het geen probleem om jouw rekening te laten zien aan anderen? Neem deze dan gerust mee. Misschien is er wel tijd om jouw rekening te gebruiken als voorbeeld. Als het niet te druk is, is er misschien tijd om jouw rekening te bekijken tijdens de vragenronde.