Nieuws

De Sprong - Parachutesprong en theaterfestival 23 juni

Oss doet mee aan het Zuiderwaterlinie evenement 'De Sprong' op zaterdag 23 juni vanaf 15.00 uur. Deze dag is er een parachutesprong en een theaterfestival op vijf locaties van de Zuiderwaterlinie. Voor de stelling Grave-Ravenstein gebeurt dit bij het Gemaal van Sasse. Het adres is Mars en Wijthdijk 1, 5361 MA Grave. De toegang is gratis!

Wethouder Johan van der Schoot: 'Met Ravenstein en Megen als vestingsteden hebben we een uniek stuk erfgoed in onze gemeente. De Zuiderwaterlinie gaan we samen met de andere negen vestingstadjes van de linie vaker en breder onder de aandacht brengen. De Sprong is hiervan een mooi en spectaculair voorbeeld!'

De Sprong
Tientallen parachutisten maken op deze dag een vredes-parachutesprong boven de Zuiderwaterlinie! Bij de stelling Grave-Ravenstein gebeurt dit om 16.00 uur. Vliegbasis Eindhoven levert voor de parachutesprong onder andere een C-130 Hercules vliegtuig. De vliegtuigen vliegen in formatie laag over de hele Zuiderwaterlinie en splitsen op om de parachutisten hun sprong te laten maken. Tijdens De Sprong is er bij het Gemaal van Sasse ook een prachtig uitzicht op de sluis, de stuw en de brug.

Het Theaterfestival
Op de festivallocaties langs de Zuiderwaterlinie kunnen bezoekers komen genieten van acteurs, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers. Kom bijvoorbeeld luisteren naar het Zuiderwaterlinie-orkest, genieten van een spectaculair optreden van de theatermakers van De Kwekerij of een kijkje nemen in de kunstcaravans van Tour d'artistique. Het programma begint om 15.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Kom gezellig met de hele familie, strijk neer in het gras en neem je eigen stoel of picknickkleed mee!

Nacht van de Muzelinck
Aansluitend start vanaf 19.00 uur bij de Muzelinck in Oss de Nacht van Muzelinck. Het adres is Raadhuislaan 18 in Oss. Hier kunnen bezoekers komen genieten van nog meer muziek, theater, dans en beeldende kunst!

De Zuiderwaterlinie
De Zuiderwaterlinie is een oude verdedigingslinie die is gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Als een parelketting verbindt de linie elf Brabantse vestingsteden. Deze gaan op in de vijf stellingen: de West Brabantse Waterlinie, stelling Willemstad, stelling Breda-Geertruidenberg, stelling 's-Hertogenbosch-Heusden en stelling Grave-Ravenstein. In tijden van oorlog zette het Nederlandse leger het land tussen de vestingsteden onder water met een stelsel van dijken en sluizen. Hierdoor konden Spaanse en Franse legers niet in een keer oprukken naar het noorden van Nederland.

De partners in de Zuiderwaterlinie zijn onder meer gemeente Oss, gemeente Grave, provincie Noord-Brabant, waterschappen, VisitBrabant, ANWB en Staatsbosbeheer. Zij hebben dit evenement samen georganiseerd om de Zuiderwaterlinie bekender te maken.

Meer informatie

Komende vergaderingen

26-06-2018 : Openbare vergadering
18-09-2018 : Openbare vergadering
20-11-2018 : Openbare vergadering

Overzicht vergaderingen

Contactgegevens Dorpsraad Herpen

Algemene contactgegevens
E-mail:
Postadres:
Zandstraat 4
5373 KW Herpen
Will de Hoog - van Dijk (Voorzitter)
Woonplaats:
Herpen
Telefoon:
06-22483594
Tonny van Beerendonk (Secretaris)
Woonplaats:
Herpen
Telefoon:
06-57537090
Menno Ykema (Penningmeester)
Woonplaats:
Overlangel
Telefoon:
06-50236603
Piet Derks
Woonplaats:
Herpen
Telefoon:
06-11088161
Neeltje Arts
Woonplaats:
Overlangel
Telefoon:
06-11212115
Arjan Calatz
Woonplaats:
Neerloon
Telefoon:
06-51013557
Peter van Rosmalen
Woonplaats:
Herpen
Telefoon:
06-50897319
Peggy Mulderij (Wijkcoördinator)
Telefoon:
14 0412