Nieuws

Dorpsraad Herpen: iets voor jou?

Beste bewoner(s),

Jij weet wat belangrijk is voor je buurt en dorpskern. Jij weet wat nog ontbreekt of wat meer aandacht vraagt. Ook ken je medebewoners en hun wensen en behoeften. Daarom vragen we jou om lid van onze Dorpsraad (Herpen-Keent-Koolwijk-Overlangel-Neerloon) te worden.

Wat kan en mag je als dorpsraadslid?
Als dorpsraadslid benader, activeer en motiveer je medebewoners van je (dorps)kern en/of uit het gebied van de Dorpsraad Herpen om samen ideeën en plannen waar te maken. Ook de gemeente betrekt de dorpsraad bij vragen of ontwikkelingen over de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Jouw kennis en ervaring gebruik je in deze gesprekken. Daarnaast adviseert de dorpsraad het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss. Zo wordt jouw kern en ons dorpsraadsgebied nóg fijner om te wonen!

Wie zoeken we?
Iemand die maatschappelijk betrokken is en in het werkgebied van de Dorpsraad woont, zich hiervoor wil inzetten en de tijd hiervoor vrij kan en natuurlijk wil maken. De Dorpsraad Herpen heeft de afgelopen jaren laten zien dat niet volgens strakke protocollen gewerkt hoeft te worden. Er is zeer zeker ruimte voor nieuwe ideeën, dus laat deze kans niet voorbij gaan om ook jouw inbreng te laten horen.

Wil je je aanmelden als dorpsraadslid?
Spreekt dit je aan, en heb je interesse in een plek in de dorpsraad? Dan kun je voor een vrijblijvend verkennend gesprek contact opnemen met de voorzitter van de voordracht commissie Emiel de Kleijn (d.Kleijn2@kpnplanet.nl) of bij een van de andere leden van de onafhankelijke commissie: Wim Hebers, Marianne van Heumen, John Strik, Thea van der Velden en Manon Vogels. Ook voor vragen kun je bij hen terecht of bij de voorzitter van de Dorpsraad Herpen, Will de Hoog (will.de.hoog@hetnet.nl).

Mocht je zelf geen interesse hierin hebben, maar ken je iemand waarvan je denkt dat die geschikt hiervoor is en wellicht wel interesse hierin heeft, dan horen wij (Emiel of Will) dat graag van je.

Natuurlijk zullen alle contacten en tips vertrouwelijk worden behandeld.

De voordracht commissie van de Dorpsraad Herpen.